Pinksterfestival 2021

!!! ATTENTIE !!!  PINKSTERFESTIVAL 2020 UITGESTELD

Pinksterfestival 2021 !
21 - 22 - 23 mei 2021 !
Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

Het Huelgas Ensemble is culturele ambassadeur van het Vlaamse erfgoed

Na het overweldigende succes van het eerste Huelgas festival in Talant in 2019  kan het tweede festival van 2020 helaas niet doorgaan door de wereldwijde corona epidemie. Door dit uitzonderlijke geval van heirkracht bleef er het Huelgas Ensemble niets anders over dan het festival te verschuiven naar 2021. Het programma van dat Pinksterweekend  2021 (21-23 mei) zal integraal dat van 2020 zijn. Wij nodigen U alvast uit voor dit polyfoon feest.  Talant 2020 est mort, vive Talant 2021 !

De uitgave van 2021 zal niet alleen de beproefde filosofie verder zetten met een intense band tussen publiek en uitvoerders, grote concerten met avontuurlijke experimenten en ongekend maar hoogstaand repertoire, maar zal bovendien enkele nieuwe elementen toevoegen. Verrassende locaties in het dorp, korte intermezzi,  nieuwe bezettingen en onverwacht repertoire zullen voor het publiek gloednieuwe ervaringen bieden.

Daarbij zullen we opnieuw van de rust en de gastvrijheid van het romantische dorpje Talant (met zijn uitgebreide festivalbar “Chez Josquin”) genieten. De directe nabijheid van Dijon biedt bovendien alle faciliteiten zoals hotels, restaurants, winkels en openbaar vervoer. Vanuit Dijon is Talant zelfs te voet bereikbaar.  

Een festival om niet te missen!

 

Tickets

https://abcdijon.org/spectacles/musique-spectacles/musique-ancienne/huelgas-ensemble-festival-de-pentecote

 • 1. Programma (PDF)
 • 2. Filosofie van het festival (PDF)
 • 3. Praktische informatie (PDF)
 • Uw steun is cruciaal !

  Het Huelgas Ensemble heeft geen eigen financiële middelen om de kosten die het festival met zich meebrengt, te dekken. Wij zijn dus op zoek naar enkele milde donateurs, mecenassen en structurele sponsors vanuit het bedrijfsleven die dit belangrijk cultureel evenement willen steunen.

  Souvenirs Talant 2019

  7 - 8 - 9 juni 2019
  Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
  Artistieke leiding: Paul Van Nevel 

  Tijdens het Pinksterweekend van 2019 werd een lang gekoesterde droom waargemaakt : het Huelgas Ensemble organiseerde voor de eerste maal zijn eigen festival.  En het werd meteen een absolute revelatie in het dicht bevolkte festivallandschap : voor het eerst vond een festival plaats gewijd aan één ensemble met een exclusief repertoire.

  Het concept slaagde over de hele lijn : drie dagen lang konden de bezoekers zich laven aan ongekende vocale polyfonie en aan de perfecte uitvoeringen in de magische laat-romaanse kerk van het verstilde dorp Talant.

  Centraal stonden de drie grote avondconcerten die kort maar verhelderend van commentaar werden voorzien door Paul Van Nevel zelf, en waarin een aantal verrassende experimenten werden uitgevoerd. Daarnaast vonden twee magische nachtconcerten plaats, lezingen over de Bourgondische renaissance, een orgelconcert en een initiatie in de renaissance danskunst.

  Last but not least werd er tijdens de driedaagse in de festivalbar "Chez Josquin" een wisselwerking gesmeed tussen het internationaal bont gekleurde publiek en de uitvoerders. De bijval van deze levendige discussies werd bewezen door de talrijke reacties die het ensemble na het festival mocht ontvangen.

  Dit festival werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële en mentale steun van de Heer en Mevrouw Bart en Hilde De Moor - Devoghel.

 • Programmaboekje (PDF)
 • Bekijk video "Sfeerbeelden Talant 2019" (Klara - beeld Mark Janssens, montage Tom Brewaeys)
  • Foto's Luk Van Eeckhout