• Huelgas Ensemble

  Huelgas Ensemble

  Concerten - Opnames - Research
  Artistiek directeur: Paul Van Nevel
 • Huelgas Ensemble

  Huelgas Ensemble

  Concerten - Opnames - Research
  Artistiek directeur: Paul Van Nevel
 • Huelgas Ensemble

  Huelgas Ensemble

  Concerten - Opnames - Research
  Artistiek directeur: Paul Van Nevel
 • 1
 • 2
 • 3

Komende concerten

23-02-2023
Arcadia in Flandria - Facetten van de Franco-Vlaamse Polyfonie 1550-1600

Luxembourg (LU)

Info
06-05-2023
Het Mechels Koorboek

Leuven (BE)

Info
26-05-2023
Pinksterfestival 2023 - Festival de Pentecôte 2023 - Pentecost Festival 2023

Talant (FR)

Info
27-05-2023
Pinksterfestival 2023 - Festival de Pentecôte 2023 - Pentecost Festival 2023

Talant (FR)

Info

Nieuwste CD

The landscape of the polyphonists

Sony Music / Deutsche Harmonia Mundi

CD details

Nieuws en aankondigingen


Wij zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Huelgas de Duitse OPUS Klassik prijs als ‘Ensemble van het jaar 2022’ heeft ontvangen voor onze CD-opname 'En Albion'.

 

 

 

Lees meer


Ons concert in Kaunas (Litouwen) op 14 juli 2022 (programma - 'À la recherche du temps perdu') werd uitgezonden door Radio LRT Klasika (Litouwse Nationale Radio en Televisie) op 14 september 2022 om 19.00 uur. Het is nu beschikbaar op het mediacentrum van LRT Klasika: https://www.lrt.lt/radioteka

Lees meer


PINKSTERFESTIVAL 2023

Voor de derde maal nodigt het  Huelgas Ensemble U hartelijk uit op haar traditioneel Pinksterfestival in Talant (Bourgondië).

vrijdag 26 mei - zaterdag 27 mei - zondag 28 mei 2023

 

Lees meer


De Alamire Foundation presenteert met trots: MISSE JOSQUIN, 12 docu-concerten over de missen van Josquin des Prez, met gloednieuwe uitvoeringen door top-ensembles en het nieuwste musicologische onderzoek over elke mis. Op 29 en 30 maart werden ze officieel gepresenteerd in Rome tijdens een congres en concert, met de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan paus Franciscus. 500 jaar Josquin en 30 jaar Alamire Foundation blijven niet onopgemerkt!

Lees meer


Festival Oude Muziek Utrecht 2022

In een promofilmpje voor het Festival Oude Muziek Utrecht 2022, geeft Paul Van Nevel uitleg over de 'supreme Englishness' van ons concertprogramma in Utrecht op zondag 28 augustus.

Lees meer


We vierden de 50ste verjaardag van het ensemble met een concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober. U kunt het volledige concert bekijken in de rubriek 'Films' van onze website.

 

Lees meer


Om het 50-jarig bestaan van Huelgas te vieren, heeft Paul Van Nevel een prachtig fotoboek samengesteld dat de geschiedenis van het ensemble van 1971 tot 2021 in kaart brengt (teksten in het Nederlands, Engels en Frans). Als u een exemplaar van het boek wilt bestellen (€ 20, plus verzendingskosten), neem dan contact op met Geert Thyssen (office@huelgasensemble.be). Veel plezier bij het doorbladeren!

Lees meer


Klara en Radio 1 (Vlaamse radio) vierden 50 jaar Huelgas Ensemble met verschillende interviews met Paul Van Nevel. Klik op 'Lees meer' voor meer informatie.

Lees meer


Bent u benieuwd waar Huelgas gevestigd is? Bekijk dan de korte video in de filmsectie van onze website over het culturele landschap van de stad Leuven (Huelgas komt in de film voor op 03:28).

Lees meer


In het kader van de viering van de 50ste verjaardag van Huelgas zijn er in de Belgische pers verschillende recensies verschenen van ons concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober, alsook diepte-interviews met Paul Van Nevel. Ga naar de rubriek 'Recensies' op onze website voor meer informatie.

Lees meer


Nieuw boek van Paul Van Nevel:
Het landschap van de polyfonisten - De wereld van de Franco-Flamands (1400-1600)
Fotografie: Luk Van Eeckhout
 
Waarom kwamen de polyfonisten alle uit dezelfde streek van Zuidwest-België en Noord-Frankrijk en wat was de invloed daarvan op hun muziek?
Een zeer originele analyse van de leefwereld, het ‘culturele landschap’ van de 15de en de 16de-eeuwse muzikanten. Van Nevel werkte, samen met fotograaf Luk Van Eeckhout 20 jaar aan dit boek.  
Met CD en niet minder dan 168 prachtige foto’s.

Lees meer


Exploraties in onbekend gebied 
Leiding : Paul Van Nevel

Het Huelgas Ensemble organiseert drie weekends waarin telkens onbekend repertoire wordt ingestudeerd onder leiding van Paul Van Nevel. De doelgroep zijn professionele en semi-professionele zangeressen en zangers en dilettanten die enige ervaring hebben met het zingen van polyfonie en goed kunnen zicht lezen. Hoofddoel is de instudering van een meerstemmige polyfone compositie, een boeiende expeditie van voorheen onbekend terrein!

Lees meer


Paul Van Nevel wint de vijfde Luc Verbekeprijs

De vijfde Luc Verbekeprijs 2019, uitgereikt door het Komitee voor Frans-Vlaanderen (KFV) werd toegekend aan Paul Van Nevel voor zijn boek "Het Landschap van de Polyfonisten" uitgegeven door Lannoo-Tielt.

Lees meer

Programmabrochure

Aanbod van programma‘s voor het nieuwe seizoen

Brochure Huelgas

Download brochure

Recente bekroningen

OPUS Klassik Ensemble of the Year

CD 'En Albion'

Lees meer

OPUS Klassik Preis Oper 17./18. Jahrhundert

CD "Francesca Caccini : La Liberazione di Ruggiero dall'isola d'Alcina"

Lees meer

Preis der Deutschen Schalplattenkritik

CD "The Mirror of Claudio Monteverdi"

Lees meer

Laatste recensies

CD : The landscape of the polyphonists
“El director belga hace realidad su personal ideal sonoro con el rigor de un arquitecto y el virtuosismo de un gran dibujante...”   ...

Lees meer

CD : The landscape of the polyphonists
“…Reiselust erwacht beim Hören und Anschauen dieser Edition: Man möchte mit einem kompetenten Führer selbst auf Spurensuche gehen in Flandern und die in diesem Produkt nur erahnbaren Parameter – Klima, Gerüche – dem bisher gewonnenen Erfahrungsschatz beigesellen. Was für eine inspirierende ...

Lees meer

CD : The landscape of the polyphonists
"...Dieses Doppel-Album ist ein Juwel - und eine Zierde jeder CD-Sammlung..." ...

Lees meer