!!! AANDACHT !!! PINKSTERFESTIVAL 2021 uitgesteld naar 2022

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

Het valt ons moeilijk mee te delen, maar alle omstandigheden hebben ons verplicht om het Huelgas pinksterfestival 2021 van Talant uit te stellen tot het Pinsksterweekend van 2022.

Noteer dus alvast de nieuwe data van het Pinksterfestival 2022 : 
Vrijdag 3 juni - zaterdag 4 juni - zondag 5 juni 2022
Het zal een festival zonder weerga worden, met recent ontdekt repertoire en een aantal verrassingen, zoals het betaamt voor het Talantfestival!

 

Lees meer over het festival

Drie exploraties in onbekend gebied 
Leiding : Paul Van Nevel

Het Huelgas Ensemble organiseert drie weekends waarin telkens onbekend repertoire wordt ingestudeerd onder leiding van Paul Van Nevel. De doelgroep zijn professionele en semi-professionele zangeressen en zangers en dilettanten die enige ervaring hebben met het zingen van polyfonie en goed kunnen zicht lezen. Hoofddoel is de instudering van een meerstemmige polyfone compositie, een boeiende expeditie van voorheen onbekend terrein!

Exploratie I:
Mabrianus de Orto (Tournai ca.1460 - Nivelles 1529): Missa “La belle se sied”
Zaterdag 20 maart 2021
Zondag 21 maart 2021

Exploratie II:
Twee anonieme vijftiende eeuwse composities uit de belangrijkste bron van het koorrepertoire van de Vaticaanse Sint-Pieters basiliek, een monumentaal koorboek van meer dan 240 folio’s.
Zaterdag 27 maart 2021
Zondag 28 maart 2021

Exploratie III:
Een prachtig zesstemmig motet van Pierre de Manchicourt (Béthune ca.1510 - Madrid 1564): “Sustinuimus pacem” à 6
Zaterdag 17 april 2021
Zondag 18 april 2021

Lees meer

Nieuw boek van Paul Van Nevel:
Het landschap van de polyfonisten - De wereld van de Franco-Flamands (1400-1600)
Fotografie: Luk Van Eeckhout
 
Waarom kwamen de polyfonisten alle uit dezelfde streek van Zuidwest-België en Noord-Frankrijk en wat was de invloed daarvan op hun muziek?
Een zeer originele analyse van de leefwereld, het ‘culturele landschap’ van de 15de en de 16de-eeuwse muzikanten. Van Nevel werkte, samen met fotograaf Luk Van Eeckhout 20 jaar aan dit boek.  
Met CD en niet minder dan 168 prachtige foto’s

Download Brochure (PDF)

Paul Van Nevel wint de vijfde Luc Verbekeprijs

De vijfde Luc Verbekeprijs 2019, uitgereikt door het Komitee voor Frans-Vlaanderen (KFV) werd toegekend aan Paul Van Nevel voor zijn boek "Het Landschap van de Polyfonisten" uitgegeven door Lannoo-Tielt. Het KFV is een culturele organisatie opgericht in 1947 door de schrijvers André Demedts en Luc Verbeke me het doel de Vlaamse taal en cultuur in Frans-Vlaanderen te stimuleren. De prijs werd uitgereikt op 29 september in Sint-Jans-Kappel (Frans-Vlaanderen), op twee passen van het domein van Marguerite Yourcenar.  De laudatio beschreef "Het Landschap van de Polyfonisten" als een uniek en  ongemeen boeiend werk dat de emotionele en visuele wereld van de Frans-Vlaamse componisten uit de renaissance blootlegt, mede door de talrijke prachtige landschapsfoto's van de hand van Luk Van Eeckhout.