PINKSTERFESTIVAL 2022

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

Wij zijn verheugd u de tweede editie van ons Pinksterfestival in Talant aan te kondigen, dat zal plaatsvinden op de volgende data:

Noteer dus alvast de nieuwe data van het Pinksterfestival 2022 : 
Vrijdag 3 juni - zaterdag 4 juni - zondag 5 juni 2022
Het zal een festival zonder weerga worden, met recent ontdekt repertoire en een aantal verrassingen, zoals het betaamt voor het Talantfestival!

 

Lees meer over het festival

Om het 50-jarig bestaan van Huelgas te vieren, heeft Paul Van Nevel een prachtig fotoboek samengesteld dat de geschiedenis van het ensemble van 1971 tot 2021 in kaart brengt (teksten in het Nederlands, Engels en Frans). Als u een exemplaar van het boek wilt bestellen (€ 20, plus verzendingskosten), neem dan contact op met Geert Thyssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Veel plezier bij het doorbladeren!

 

Meer informatie over het boek

We vierden de 50ste verjaardag van het ensemble met een concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober. U kunt het volledige concert bekijken in de rubriek 'Films' van onze website.

Klara en Radio 1 (Vlaamse radio) vierden het 50-jarig bestaan van het Huelgas Ensemble met verschillende interviews met Paul Van Nevel. Klik op de volgende links om de interviews te beluisteren:

Algemeen/programmaoverzicht Klara rond 50 jaar Huelgas Ensemble:

https://klara.be/zolang-het-niet-klinkt-het-geen-muziek

 

Maestro (vrijdag 15 oktober 2021):

https://klara.be/wil-jij-mee-de-50ste-verjaardag-van-het-huelgas-ensemble-vieren

 

Klara Live (zaterdag 16 oktober 2021):

https://klara.be/herbeluister-klara-live-huelgas-viert-50-jaar

 

Music Matters (11 tot en met 14 oktober 2021):

https://klara.be/de-sleutelplaten-van-paul-van-nevel

 

Radio 1:

http://outpost.vrt.be/privemp3/reportage_samenzang_081121102714.mp3

 

In het kader van de viering van de 50ste verjaardag van Huelgas zijn er in de Belgische pers verschillende recensies verschenen van ons concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober, alsook diepte-interviews met Paul Van Nevel. Ga naar de rubriek 'Recensies' op onze website voor meer informatie.

Nieuw boek van Paul Van Nevel:
Het landschap van de polyfonisten - De wereld van de Franco-Flamands (1400-1600)
Fotografie: Luk Van Eeckhout
 
Waarom kwamen de polyfonisten alle uit dezelfde streek van Zuidwest-België en Noord-Frankrijk en wat was de invloed daarvan op hun muziek?
Een zeer originele analyse van de leefwereld, het ‘culturele landschap’ van de 15de en de 16de-eeuwse muzikanten. Van Nevel werkte, samen met fotograaf Luk Van Eeckhout 20 jaar aan dit boek.  
Met CD en niet minder dan 168 prachtige foto’s

Download Brochure (PDF)