Alamire Foundation presenteert: MISSE JOSQUIN, 12 docu-concerten over de missen van Josquin des Prez, met gloednieuwe uitvoeringen door topensembles en het nieuwste musicologische onderzoek over elke mis. Op 29 en 30 maart worden ze officieel voorgesteld in Rome tijdens een congres, concert en de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan Paus Franciscus. 500 jaar Josquin en 30 jaar Alamire Foundation, dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan!

Huelgas is verheugd te hebben deelgenomen aan dit historische evenement. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van een korte trailer in de filmsectie van onze website. De volledige cyclus van de missen kan bekeken worden op www.alamire.tv

Festival Oude Muziek Utrecht 2022

In een promofilmpje voor het Festival Oude Muziek Utrecht 2022, geeft Paul Van Nevel uitleg over de 'supreme Englishness' van ons concertprogramma in Utrecht op zondag 28 augustus. U kunt de video bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Ozf84w7I4Jc

 

We vierden de 50ste verjaardag van het ensemble met een concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober. U kunt het volledige concert bekijken in de rubriek 'Films' van onze website.

Om het 50-jarig bestaan van Huelgas te vieren, heeft Paul Van Nevel een prachtig fotoboek samengesteld dat de geschiedenis van het ensemble van 1971 tot 2021 in kaart brengt (teksten in het Nederlands, Engels en Frans). Als u een exemplaar van het boek wilt bestellen (€ 20, plus verzendingskosten), neem dan contact op met Geert Thyssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Veel plezier bij het doorbladeren!

 

Meer informatie over het boek

Klara en Radio 1 (Vlaamse radio) vierden het 50-jarig bestaan van het Huelgas Ensemble met verschillende interviews met Paul Van Nevel. Klik op de volgende links om de interviews te beluisteren:

Algemeen/programmaoverzicht Klara rond 50 jaar Huelgas Ensemble:

https://klara.be/zolang-het-niet-klinkt-het-geen-muziek

 

Maestro (vrijdag 15 oktober 2021):

https://klara.be/wil-jij-mee-de-50ste-verjaardag-van-het-huelgas-ensemble-vieren

 

Klara Live (zaterdag 16 oktober 2021):

https://klara.be/herbeluister-klara-live-huelgas-viert-50-jaar

 

Music Matters (11 tot en met 14 oktober 2021):

https://klara.be/de-sleutelplaten-van-paul-van-nevel

 

Radio 1:

http://outpost.vrt.be/privemp3/reportage_samenzang_081121102714.mp3

 

Bent u benieuwd waar Huelgas gevestigd is? De korte film in de filmsectie van onze website toont het culturele landschap van Leuven, in al zijn diversiteit.