Wij zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Huelgas de Duitse OPUS Klassik prijs als ‘Ensemble van het jaar 2022’ heeft ontvangen voor onze CD-opname 'En Albion'.

 

 

Ons concert in Kaunas (Litouwen) op 14 juli 2022 (programma - 'À la recherche du temps perdu') werd uitgezonden door Radio LRT Klasika (Litouwse Nationale Radio en Televisie) op 14 september 2022 om 19.00 uur. Het is nu beschikbaar op het mediacentrum van LRT Klasika: https://www.lrt.lt/radioteka

PINKSTERFESTIVAL 26 - 27 - 28 mei 2023

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

Beste Festivalganger,

Voor de derde maal nodigt het  Huelgas Ensemble U hartelijk uit op haar traditioneel Pinksterfestival in Talant (Bourgondië).

Indien U drie dagen lang wil genieten van vocale polyfonie van de middeleeuwen en de renaissance, indien U drie dagen lang van de ene verbazing in de andere wil vallen, indien U drie dagen lang wil geconfronteerd worden met onbekende componisten en dito wereldlijke en geestelijke  composities, aarzel dan niet 26, 27 en 28 mei 2023 aan te stippen in Uw agenda. En zoals in de voorgaande edities staat ons eigen festival ook dit jaar borg voor interacties met het publiek (U kiest zelf het repertoire voor het slotconcert), topniveau van de uitvoeringen  en verrassende gasten.

Ik zal U graag persoonlijk begroeten in Talant !!

Paul Van Nevel

Meer informatie vindt u in de rubriek "Festival" van onze website.

 

De Alamire Foundation presenteert met trots: MISSE JOSQUIN, 12 docu-concerten over de missen van Josquin des Prez, met gloednieuwe uitvoeringen door top-ensembles en het nieuwste musicologische onderzoek over elke mis. Op 29 en 30 maart werden ze officieel gepresenteerd in Rome tijdens een congres en concert, met de officiële overhandiging van het eerste exemplaar aan paus Franciscus. 500 jaar Josquin en 30 jaar Alamire Foundation blijven niet onopgemerkt!

Huelgas is verheugd te hebben deelgenomen aan dit historische evenement. Wij wensen u veel plezier bij het bekijken van een korte trailer in de filmsectie van onze website. De volledige cyclus van de missen kan bekeken worden op www.alamire.tv

Festival Oude Muziek Utrecht 2022

In een promofilmpje voor het Festival Oude Muziek Utrecht 2022, geeft Paul Van Nevel uitleg over de 'supreme Englishness' van ons concertprogramma in Utrecht op zondag 28 augustus. U kunt de video bekijken via deze link: https://www.youtube.com/watch?v=Ozf84w7I4Jc

 

We vierden de 50ste verjaardag van het ensemble met een concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober. U kunt het volledige concert bekijken in de rubriek 'Films' van onze website.