Volgende audities

Wij zijn verheugd aan te kondigen dat wij onze volgende audities in België zullen houden (exacte locatie TBC) op de volgende data:

Dinsdag 1 februari 2022

Woensdag 2 februari 2022

De audities zijn bedoeld voor zangers met professionele ervaring in middeleeuws en renaissance-repertoire.

Als u op de bovenstaande data beschikbaar bent en auditie wilt doen, kunt u een kopie van uw CV mailen naar Tom Phillips (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

De auditie zal tussen 20 en 30 minuten duren en zal zich toespitsen op de declamatie van teksten en de algemene vaardigheid om oude muziek te zingen. Er is geen speciale voorbereiding vereist en u hoeft geen presentatie voor te bereiden.

Auditieplaats: Plaats nader te bepalen

Om het 50-jarig bestaan van Huelgas te vieren, heeft Paul Van Nevel een prachtig fotoboek samengesteld dat de geschiedenis van het ensemble van 1971 tot 2021 in kaart brengt (teksten in het Nederlands, Engels en Frans). Als u een exemplaar van het boek wilt bestellen (€ 20, plus verzendingskosten), neem dan contact op met Geert Thyssen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Veel plezier bij het doorbladeren!

 

Meer informatie over het boek

We vierden de 50ste verjaardag van het ensemble met een concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober. U kunt het volledige concert bekijken in de rubriek 'Films' van onze website.

Klara en Radio 1 (Vlaamse radio) vierden het 50-jarig bestaan van het Huelgas Ensemble met verschillende interviews met Paul Van Nevel. Klik op de volgende links om de interviews te beluisteren:

Algemeen/programmaoverzicht Klara rond 50 jaar Huelgas Ensemble:

https://klara.be/zolang-het-niet-klinkt-het-geen-muziek

 

Maestro (vrijdag 15 oktober 2021):

https://klara.be/wil-jij-mee-de-50ste-verjaardag-van-het-huelgas-ensemble-vieren

 

Klara Live (zaterdag 16 oktober 2021):

https://klara.be/herbeluister-klara-live-huelgas-viert-50-jaar

 

Music Matters (11 tot en met 14 oktober 2021):

https://klara.be/de-sleutelplaten-van-paul-van-nevel

 

Radio 1:

http://outpost.vrt.be/privemp3/reportage_samenzang_081121102714.mp3

 

AANDACHT!!! PINKSTERFESTIVAL 2021 uitgesteld naar 2022

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

Het valt ons moeilijk mee te delen, maar alle omstandigheden hebben ons verplicht om het Huelgas pinksterfestival 2021 van Talant uit te stellen tot het Pinsksterweekend van 2022.

Noteer dus alvast de nieuwe data van het Pinksterfestival 2022 : 
Vrijdag 3 juni - zaterdag 4 juni - zondag 5 juni 2022
Het zal een festival zonder weerga worden, met recent ontdekt repertoire en een aantal verrassingen, zoals het betaamt voor het Talantfestival!

 

Lees meer over het festival

In het kader van de viering van de 50ste verjaardag van Huelgas zijn er in de Belgische pers verschillende recensies verschenen van ons concert in Bozar (Brussel) op 16 oktober, alsook diepte-interviews met Paul Van Nevel. Ga naar de rubriek 'Recensies' op onze website voor meer informatie.