Pinksterfestival 2022

PINKSTERFESTIVAL 2022

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

 

Beste Festivalganger,

Wij zijn verheugd u de tweede editie van ons Pinksterfestival in Talant aan te kondigen, dat zal plaatsvinden op de volgende data:

vrijdag 3 juni – zaterdag 4 juni – zondag 5 juni 2022

Het zal een festival zonder weerga worden, met recent ontdekt repertoire en een aantal verrassingen, zoals het betaamt voor het Talantfestival !  

Houd U gezond, zodat we elkaar weer kunnen ontmoeten in 2022 tijdens een Covidvrij festival !

Paul Van Nevel

 

Tickets

De kaartverkoop wordt georganiseerd door A.B.C. (Association bourguignonne culturelle)

Tickets online: http://abcdijon.org/spectacles/musique/

Tickets per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tickets per telefoon: 0033 (0)3 80 30 98 99 (dinsdag - zaterdag: 13.00 - 18.00 uur)

Programma - De filosofie achter het festival - Praktische informatie

 • 1. Programma (PDF)
 • 2. Filosofie van het festival (PDF)
 • 3. Praktische informatie (PDF)
 • Uw steun is cruciaal !

  Het Huelgas Ensemble heeft geen eigen financiële middelen om de kosten die het festival met zich meebrengt, te dekken. Wij zijn dus op zoek naar enkele milde donateurs, mecenassen en structurele sponsors vanuit het bedrijfsleven die dit belangrijk cultureel evenement willen steunen.

  Souvenirs Talant 2019

  7 - 8 - 9 juni 2019
  Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
  Artistieke leiding: Paul Van Nevel 

  Tijdens het Pinksterweekend van 2019 werd een lang gekoesterde droom waargemaakt : het Huelgas Ensemble organiseerde voor de eerste maal zijn eigen festival.  En het werd meteen een absolute revelatie in het dicht bevolkte festivallandschap : voor het eerst vond een festival plaats gewijd aan één ensemble met een exclusief repertoire.

  Het concept slaagde over de hele lijn : drie dagen lang konden de bezoekers zich laven aan ongekende vocale polyfonie en aan de perfecte uitvoeringen in de magische laat-romaanse kerk van het verstilde dorp Talant.

  Centraal stonden de drie grote avondconcerten die kort maar verhelderend van commentaar werden voorzien door Paul Van Nevel zelf, en waarin een aantal verrassende experimenten werden uitgevoerd. Daarnaast vonden twee magische nachtconcerten plaats, lezingen over de Bourgondische renaissance, een orgelconcert en een initiatie in de renaissance danskunst.

  Last but not least werd er tijdens de driedaagse in de festivalbar "Chez Josquin" een wisselwerking gesmeed tussen het internationaal bont gekleurde publiek en de uitvoerders. De bijval van deze levendige discussies werd bewezen door de talrijke reacties die het ensemble na het festival mocht ontvangen.

  Dit festival werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële en mentale steun van de Heer en Mevrouw Bart en Hilde De Moor - Devoghel.

 • Programmaboekje (PDF)
 • Bekijk video "Sfeerbeelden Talant 2019" (Klara - beeld Mark Janssens, montage Tom Brewaeys)
  • Foto's Luk Van Eeckhout

   Souvenirs Talant 2022

   3 - 4 - 5 juni 2022

   Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)

   Artistieke leiding: Paul Van Nevel