Pinksterfestival 2023

26 - 27 - 28 May 2023

Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
Artistieke leiding : Paul Van Nevel

 

Beste Festivalganger,

Voor de derde maal nodigt het  Huelgas Ensemble U hartelijk uit op haar traditioneel Pinksterfestival in Talant (Bourgondië).

Indien U drie dagen lang wil genieten van vocale polyfonie van de middeleeuwen en de renaissance, indien U drie dagen lang van de ene verbazing in de andere wil vallen, indien U drie dagen lang wil geconfronteerd worden met onbekende componisten en dito wereldlijke en geestelijke  composities, aarzel dan niet 26, 27 en 28 mei 2023 aan te stippen in Uw agenda. En zoals in de voorgaande edities staat ons eigen festival ook dit jaar borg voor interacties met het publiek (U kiest zelf het repertoire voor het slotconcert), topniveau van de uitvoeringen  en verrassende gasten.

Ik zal U graag persoonlijk begroeten in Talant !!  Paul Van Nevel

 

Informatie over tickets zal te zijner tijd op onze website worden aangekondigd.

 

De filosofie achter het festival - Praktische informatie

 • 1. Programma (PDF)
 • 2. Filosofie van het festival (PDF)
 • 3. Praktische informatie (PDF)
 • Uw steun is cruciaal !

  Het Huelgas Ensemble heeft geen eigen financiële middelen om de kosten die het festival met zich meebrengt, te dekken. Wij zijn dus op zoek naar enkele milde donateurs, mecenassen en structurele sponsors vanuit het bedrijfsleven die dit belangrijk cultureel evenement willen steunen.

  Souvenirs van Talant 2022

  3 - 4 - 5 juni 2022
  Het Huelgas Ensemble in Talant (Bourgondië)
  Artistieke leiding: Paul Van Nevel 

  Na het overweldigende succes van de eerste editie van ons Pinksterfestival in 2019, waren we verheugd om - na de onderbreking door de pandemie - de tweede editie van het festival in 2022 voor te stellen.

  Drie dagen lang kon ons publiek zich laven aan een ongekende vocale polyfonie, genietend van perfecte uitvoeringen in de magische laat-Romaanse kerk van het verstilde dorpje Talant.

  Het zwaartepunt van het festival lag bij de drie avondconcerten die kort, maar verhelderend werden becommentarieerd door Paul Van Nevel, en waarbij een aantal verrassende experimenten werden uitgevoerd. Tot de andere evenementen behoorden twee late avondconcerten van Lamentations, een lezing over anonieme componisten uit de 15e en 16e eeuw, een orgelrecital door Jos van Immerseel, een programma van Wolfgang Rihm met het Minguet Quartet, een Visite guidée (interessante kunsthistorische rondleiding), de fascinerende vergeten kunst van het verhalen vertellen met Emmanuel de Lattre, en een initiatie in de danskunst van de Renaissance voor de schoolkinderen van Talant.

  En ten slotte vormde de festivalbar 'Chez Josquin' - gesitueerd in de prachtige gotische wijnkelder van Talant - het perfecte kader voor ons internationaal kleurrijke publiek om zich te mengen onder de artiesten.

  Het festival werd mogelijk gemaakt dankzij de financiële steun en aanmoedigingen van:

  Professor Herman baron Daems

  Professor en Mevrouw Bart en Hilde De Moor - Devoghel

  De heer Piet baron Van Waeyenberge

  KU Leuven Research & Development

  Fund + Leuven

  En al onze vrijgevige schenkers

   

   

     Flanders  

   

 • Programmaboekje (PDF)
  • Foto's Luk Van Eeckhout